La Miranda

Mapa de l'excursió a La Miranda
© Vicenç Sastre

Itinerari autoguiat. Per fer aquest recorregut, heu de dirigir-vos a l’oficina d’informació del port de Cabrera per sol·licitar el servei de guies i per informar-vos dels horaris, perquè poden variar segons l’època de l’any i la disponibilitat de guies.
Duració aproximada: 2 hores
Dificultat: **0o
Distància del recorregut: 6 km

Aquest itinerari s’inicia al port de Cabrera. El primer tram del recorregut transcorre per la zona més humanitzada de l’illa, ja que hi trobarem les cases del port; l’antiga capella, dedicada a santa Peronella; les antigues barraques del campament militar, actualment rehabilitades i utilitzades pel personal del parc; i cas Pagès. Després d'arribar a sa Platgeta, seguirem la pista que trobarem darrere i que ens condueix a l’interior de l’illa. Deixarem es Celler i les cases de sa Font o can Feliu, que s’alcen just al començament de la pujada. Més amunt de sa Font i mirant a la nostra esquerra, veurem un dels forns de calç viva de Cabrera que fa ben poc que han estat restaurats.

Gran part del vessant pel qual pujam és ocupat per un dens i jove savinar. A més, hi podrem observar nombrosos arbusts, com ara la mata, l’ullastre, la lletrera i el ginebró.

En la nostra ascensió és possible que puguem contemplar qualque falcó pelegrí, alguna àguila peixatera, esparvers i arpelles.

Can Feliu. © Arxiu Grup Serra.
Can Feliu. © Arxiu Grup Serra.
El Celler © Abraham Calero.
El Celler © Abraham Calero.

Així arribarem a la Miranda o na Bellamirada, una de les millors talaies de l'illa. Des d'aquí tendrem una panoràmica excel·lent del port i de gran part de Cabrera. En dies clars es pot albirar Mallorca.

Si volem, podrem tornar pel mateix camí, però, sempre que el vigilant ens doni permís, hi ha la possibilitat de fer l’itinerari per un tirany, de manera que el recorregut serà circular.