Ses Sitges

Mapa de l'excursió: Ses Sitges
© Vicenç Sastre

Itinerari autoguiat. Per fer aquest recorregut, heu de dirigir-vos a l’oficina d’informació del port de Cabrera per sol·licitar el servei de guies i per informar-vos dels horaris i de la disponibilitat de guies.
Duració aproximada: 3 hores
Dificultat: ***o
Distància del recorregut: 9 km

Iniciarem el trajecte des del port principal de Cabrera. Arribarem a un coll des d’on podrem gaudir d’una vista panoràmica de la badia del port. Continuarem per un tirany que ens endinsarà en un ombrívol pinar amb savines, petits ullastres i estepes. A mà esquerra veurem cala en Ganduf, amb una caseta antiga de telègraf. Continuarem per una garriga fins a arribar al caló des Forn, on hi ha un dels forns de calç de Cabrera. Per aquest camí podrem veure nombrosos exemplars de lletreres arbustives.

Un poc més endavant, travessarem les antigues pedreres de marès i veurem les barraques dels picadors de marès, excavades a la mateixa roca. En aquest tram hi trobarem ugons, una planta amb unes flors grogues i fulles aferradisses, que només és present a Cabrera i a Menorca. Algunes aus marines, com ara la gavina corsa i l’àguila peixatera, pot ser que ens acompanyin en aquest trajecte.

Vista de l'Olló. © Arxiu Grup Serra.
Vista de l'Olló.
© Arxiu Grup Serra.
L'excursió acaba a sa Platgeta. © Arxiu Grup Serra.
L'excursió acaba a sa Platgeta.
© Arxiu Grup Serra.

Continuarem pel camí de la costa i arribarem al caló des Palangrers, amb un dels pocs escars que es coneixen de l’illa de Cabrera

Dins el pinar hi ha uns rotlos de sitja abandonats i un forn de calç, el més gros de Cabrera, que fa poc que ha estat restaurat. Caminant per aquest bosc podem veure puputs i tudons. A més de pins, hi podem trobar xiprells, com també arboceres. Acabarem l’excursió baixant per Can Feliu.